Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Tsampa

 

 Tsampa je tradiční jídlo Tibeťanů, žijících v podhůří Himalájí. Její příprava je jednoduchá a rychlá, dodá sílu i zasytí,  proto je vhodná třeba na dovolenou. Díky svému zpracování nepotřebuje tepelnou úpravu.

 

 Připravuje se jako nápoj, jídlo nebo se z ní dají tvořit nejrůznější kuličky. 

 

 

 

Letní kaše s tsampou

 

 Suroviny: tsampa, ghee máslo, mandlová smetana, mořská sůl, strouhaný perník nebo rozdrcená pekanová granola,  jahody, květy šeříku, 

 

 Tsampu rozmícháme řádně ve vlažné vodě (v teplé ne, protože by mohla hrudkovatět), přidáme mandlovou smetanu, lžičku ghee másla a špetku mořské soli. V misce dozdobíme strouhaným perníkem nebo rozdrcenou pekanovou granulou, datlovým sirupem a čerstvými jahodami a drobnými květy šeříku.

 

tsampa.jpg