Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

BATÁTY S ČOČKOVÝM KARBANÁTKEM

A JARNÍ ZELENINOU

 

 

Suroviny: čočkový karbanátek, batáty, mořská sůl, grilovací koření, rýžový olej, ledový salát, jarní cibulka, ředkvičky, olivový olej, bambova sůl, citrónová šťáva, veganskýá tatarská omáčka, domácí uzený sýr

 

Batáty umyjeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme na plech, pokropíme jemně rostlinným olejem, posolíme, posypeme grilovacím kořením a dáme péci. Na batátech prohřejeme v troubě čočkový karbanátek. Ledový salát nakrájíme na proužky, smícháme s jarní cibulkou, olivovým olejem, bambovou solí, zakapeme olivovým olejem a citrónem a lehce promícháme. Dip z natural tofu – natural tofu rozmixujeme s mořskou solí, lněným olejem a čerstvou pažitkou. Na talíři pak pečené batáty s čočkovým karbanátkem doplníme o jarní salát, čerstvou ředkvičku, tatarskou omáčku, dip z natural tofu a kousek domácího uzeného sýru. 

 

cockovy-karbanatek-s-batatys-a-jarni-zeleninou.jpg