Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA S HRÁŠKEM A GUINOU

 

Suroviny: květák, kořenová uzelenina, pórek, trocha mraženého hrášku, quina, mořská sůl, sušená petrželová nať, dýňové gomasio, mouka z červené čočky, ghí, lžička miso pasty

 

Na ghí másle orestujeme jemně nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme mořskou sůl, hrášek, trochu quiny,  na malé kousky nakrájené květákové růžičky a vodu a necháme pod pokličkou vařit. Po chvilce  přidáme sušenou petrželku a lehce zahustíme lžíci mouky z červené čočky.  Polévku necháme projít varem, vypneme a přidáme v misce promíchanou miso pastu s trochou vody. Dochutíme dýňovým gomasiem.  

 

 

kvetakova-polevka-s-hraskem.jpg