Jdi na obsah Jdi na menu
 

 Léto a jeho nabídky

Pravý jahodový puding

Jahody očistíme, propláchneme, větší nakrájíme a na chvíli necháme rozvařit, poté přidáme pudingový prášek a vodou “doředíme” na hustotu pudingu. Nalijeme do misek ke ztuhnutí, zdobíme piškotem a černým sezamem. 

Letní kaše – polenta

Kukuřičnou polohrubou mouku nebo krupici vaříme v osolené vodě za stáleho míchání. Po zhoustnutí přidáme agávový sirup, ovesné mléko, přepuštěné máslo ghí a na talíři kaši zdobíme mletou skořicí či kokosem.

     

 Polenta s mákem, lněným semínkem a švestkami

Kukuřičnou krupici vaříme spolu s nakrájenými švestkami, mletým lněným semínkem a mletým mákem do zhoustnutí. Poté přidáme ghí a nalijeme do misek.

Polenta chutná teplá – skvělá letní snídaně, vychládlá, ale vynikající je grilovaná.   

Tvarohový domácí nanuk Míša

  a další mražené letní dobroty

Tvaroh rozmixujeme, přidáme lněný olej, pomleté ořechy, agave sirup a dobře promícháme. Vložíme do menším kelímků a dame do mrazničky zmrazit.

Obdobně bez vaření promícháme jakékoliv rozmixované letní ovoce s tvarohem, kysanou smetanou nebo pravým jogurtem a necháme zamrazit.