Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Tsampa – tradiční jídlo z Tibetu

  • Posilující a lehce stravitelná 
  • Nasytí i v malém množství
  • Rychlá a snadná příprava – stačí zalít horkou nebo studenou vodou, čajem, mlékem, džusem, polévkou a podobně
  • Ideální strava k pobytu v přírodě – outdoor, treking, turistika – ověřeno tibetskými nomády a cestovateli
  • Bohatá na vitaminy (K, E, B), minerály, betaglukan a vlákninu  
  • Nízký glykemický index
  • Vhodná pro děti a na přípravu dětských kaší
  • Obsahuje málo lepku
  • Vyrobena ručně
  • Prověřeno staletími

 

Tsampa je tradiční tibetský pokrm známý přes tisíc let. Vyrábí se namletím praženého ječmene, vyznačuje se jemnou oříškovou chutí, je zdraví prospěšná a velmi snadná na přípravu. Pro osm milionů Tibeťanů doma i v exilu je národním jídlem a spolu s masem a mléčnými výrobky tvoří základ tibetského jídelníčku. Pytlík tsampy má při sobě téměř každý poutník či cestovatel.

Díky svému zpracování tsampa nevyžaduje další tepelnou úpravu a lze ji používat stejně jako instantní potraviny. Stačí přidat trošku vody, promíchat a servírovat. Pro Tibeťany se tsampa ve spojení s čajem, máslem a cukrem nebo sýrem stává plnohodnotným hlavním chodem.

 

tsa1.1.jpg