Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Trikatu čaj

 

Trikatu firmy Ecce Vita je směs tří koření v biokvalitě a to černého pepři, dlouhého pepře a zázvoru.

Toto koření se používá k dochucení  těžkých jídel – nepřidáváme již pepř – nebo se z něj připraví čaj, který se popíjí při těžkém trávení, překyselení nebo zažívacích problémech.

 

Polévka ze slzovky a mungo fazolí 

Suroviny: slzovka, mungo fazole loupané, mrkev, cibule, česnek, muškátový oříšek, himalájská sůl,  špetka kurkumy a kajenského pepře, umeocet,  ghee, miso

Loupané fazole mungo a slzovku propláchneme a namočíme předem do vody. Dále nakrájíme cibuli, drobně česnek, nastrouháme mrkev, přidáme koření a asi 15 minut vaříme. Poté přidáme lžičku ghee másla, odstavíme z ohně a nakonec přidáme troche miso pasty. Velmi chutná, rychlá a v zimě zahřívající polévka.

img_4676.jpg

 

 

Švestková kaše s mákem,

ozdobená tvarohem se lněným olejem

 


Suroviny: sušené švestky, jablko, mletá skořice, pomletý mák, pomletý len, špetka soli, kousek čerstvého zázvoru, strouhaný perník, ghee

Sušené švestky propláchneme a nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce. Dále přidáme jemně nakrájené popř. nastrouhané jablko, pomletý mák, špetku skořice, kousek rozetřeného čerstvého zázvoru a pomletý mák. Vše zalijeme vodou a krátce povaříme.

Tvaroh utřeme se lněným olejem a agáve sirupem.

 

img_4680.jpg

 

 

Pokud máme zrovna  naklíčenou slunečnici, ozdobíme kaši slunečnici.

 

 

Závin s tofu s yan zeleninou

 

Suroviny: listové těsto celozrnné, tvaroh, ½ tofu s chilli, ½ jiného měkkého tofu (se zeleninou), dýňové gomasio, picles

Rozválíme listové těsto, na něj rozetřeme utřený tvaroh s tofu, posypeme picles a domácím dýňovým gomasiem. Vytvarujeme závin a dáme upéct. 

img_4677.jpg