Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZELENÁ ČOČKA S KADLÍKEM A MRKVÍ

 

Suroviny: zelená čočka, majoránka, cibule, česnek, mrkev, Kadlík, cibulka, lahůdkové droždí, umeocet, mořská sůl, rýžový olej

 

Zelenou čočku dobře propláchneme a necháme chvíli ve vodě. Poté ji znova propláchneme, dáme studenou vodu, mořskou sůl a dáme vařit. Mezitím si připravíme cibulku – osmahneme ji spolu s česnekem na plátky na rýžovém  oleji,   poté přidáme na kostky nakrájený Kadlík. Čočku zahustíme tím, že na chvíli v čočce spustíme ponorný mixér a část čočky rozmixujeme. Do čočky dále přidáme majoránku, okyselíme umeoctem a kouskem ghee másla. Vše servírujeme na talíř. 

 

 

zelena-cocka-s-kadlikem.jpg