Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

 

ŽITNÉ NOKY SE ZELÍM A KADLÍKEM

 

Suroviny: žitná mouka, domácí vejce, mořská sůl, červené a bílé kysané zelí, cibule, Kadlík – vegetariánská plátek komplexní bílkoviny, cibule, celer – vegetariánské škvarky, mouka z červené čočky, kmín, mořská sůl, rýžový olej

V hrnci podusíme společně červené a bílé zelí s kmínem a lehce zahustíme moukou s červené čočky. Na pánvi orestujeme cibuli a plátky Kadlíka nakrájené  na kostky. Hotově je dáme do misky a ve stejné pávni připravíme vegetariánské škvarky – orestujeme celer nakrájený na jemné kostky spolu se špetkou mořské soli. Z mouky, domácího vejce, soli a vody připravíme husté těsto, které zaváříme na noky přes cedník na noky do vroucí osolené vody. Uvařené noky propláchneme studenou vodou. Na talíři noky posypeme vegetariánským špekem a vše dozdobíme.

 

vystrizekzitne-noky.jpg