Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Člověk má takovou váhu

jakou váhu má jeho slovo

 

O tom, že každé myšlené, vyřčené, slyšené či čtené slovo má svou váhu se dnes hovoří dostatečně. Přesto si málokdo z nás běžně uvědomuje, jakou ve skutečnosti má hodnotu. Konkrétně jak dokážeme dodržet svými činy vše, co si myslíme nebo dokonce slíbíme.

Určitě si každý z nás vzpomene na svůj okamžik, kdy jsme sami byli zraněni sliby druhých nebo jsme dokonce sami druhým slibovali a svůj slib následně nedodrželi. Kdo si jednou uvědomil, co takovýmto jednáním způsobil nejen druhému, ale vlastně sám sobě, bere větší zodpovědnost za svá slova.  Hledá všechny možné způsoby, aby svá slova dodržel.

Svým jednáním dáváme své osobě určitý „kredit“. Pokud plníme sliby, které jsme dali sami sobě – změna stravování, více sportování, nějaký důležitý krok v našem životě, můžeme mluvit o vnitřním kreditu. Druzí o něm nemusí vědět, ale pokud jej máme vysoký, umíme si vážit sami sebe.

Jistý kredit ovšem získáváme ve společnosti, protože o našich nejrůznějších nesplněných závazcích se brzy dozví naše okolí. A ten je velmi těžké změnit k lepšímu.

Největším oceněním pro mě bylo, když mi před 6 lety jeden známý „jen tak“ půjčil 100000,- Kč. Bez jakéhokoliv papíru, podpisu, jen na slíbené slovo. Tenkrát jsem byla v situaci, že jsem mu nedokázala ani slíbit datum, kdy mu budu moci peníze splatit. Na základě jeho jednání samozřejmě stouplo i mé vnitřní hodnocení sebe sama, ovšem na druhé straně stoupl i můj pocit zodpovědnosti.

Jak jste na tom vy?

Umíte své slovo (závazky) dostát před druhými

i sami před sebou?

 

 

ĆÁRY MÁRY V KUCHYNI opět 30.5.2013

 

tentokrát netradičně spojeno s přednáškou MUDr. Haltmara ze Šumperka. MUDR. Haltmar patří k těm lékařům, kteří své poslání spojil s možností navrhnout svým klientům alternativní léčbu. O tom, co nás čeká v létě  v oblasti zdraví, stravování, prevence nebo již řešení „letních“ problémů. Více v příloze

 

Srdeně vás zveme na ochutnávku slovenské májové brynzy

images--1-.jpg

 

 dne 30.5.2013

od 11,00 – 15,00 hodin na naší prodejně

___________________________________________

Slevová akce firmy Country life Rozmarné léto

Od 1.6.2013 můžete využít propagační kace firmy Country life na vybrané potraviny dle přiloženého letáku.

 

Využijte květnové akce pro nákup ekologických prostředků SODASAN

 

1367587009-sodasan-bioweb.jpg

Ekologické prací, čistící a mycí prostředky a tělová hygiena s podílem bio surovin šetrná k přírodě i našemu zdraví. S produkty těchto vlastností získáte nejen výkonné pomocníky pro úklid vašeho domova, ale i přidanou hodnotu v podobě ochrany vlastního zdraví i přírody. Bez obav je můžete využít v domácnostech s alergiky i malými dětmi.

  • Bez fosfátů, enzymů a optických bělidel
    • všechny výrobky, které se mohou dostat do kontaktu s pokožkou, jsou dermatologicky testovány. SODASAN nepoužívá přísady obsahující chlor, syntetické aromatické látky nebo enzymy, které by mohly u citlivých osob vyvolat nepříjemné dráždění. SODASAN garantuje, že žádná z použitých látek nepochází z geneticky modifikovaných surovin. Při vývoji výrobků SODASAN nejsou prováděny žádné přímé ani nepřímé testy na zvířatech.
  • 100% biologická odbouratelnost
    • během několika dnů se ve vodě zcela rozloží na běžné přírodní složky. SODASAN se zcela zříká přísad chemického či petrochemického průmyslu (fosfáty, optická bělidla, syntetické konzervanty, syntetické vonné látky, barviva atd.). Energie potřebná k výrobě prostředků SODASAN je kryta převážně z obnovitelných zdrojů energie (větrné, vodní a sluneční), s nulovým podílem jaderné energie.
  • s podílem bio surovin
    • většina přísad použitých při výrobě pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství. Jako základ produktů na mýdlové bázi (např. prací prostředky) používá SODASAN pouze certifikované rostlinné bio oleje. Dodavatelé surovin ze třetích zemí musí splňovat nejen přísná kritéria pro ekologickou produkci, ale také musí zajišťovat svým pracovníkům spravedlivou mzdu a podporu.