Jdi na obsah Jdi na menu
 

Zákony hojnosti a blahobytu

 

Někdy se nám může zdát, že je současný svět nespravedlivý. Pravda je ovšem taková, že je v něm dostatek hojnosti i blahobytu pro všechny. Hojnost a blahobyt ovšem neměříme pouze materiálně. Základ toho vnějšího a často materiálního dostatku je stav naší mysli. Čemu věříme a jak jsme nastaveni, toho se nám následně dostane v realitě. Sklízíme vše, co jsme zaseli.

 

Nikdo  nemůže očekávat lásku bližních, pokud je jeho mysl naplněna neustálými myšlenkami nelásky a kritiky, nepřejícnosti nebo dokonce nenávisti. Těžko člověk najde práci, když je od přírody pohodlný a do práce se moc nehrne.

 

Pokud si něčeho nevážíme, sami se oddělujeme od proudu hojnosti. Mít hojnost a dostatek se projevuje v našem každodenním životě, v našich vzájemných harmonických vztazích, v míře našeho poznání, v našich možnostech učit se a růst. Každý z nás má dostatek lekcí, aby mohl projevit svou vnitřní zralost a své vnitřní bohatství. Dostatek hojnosti představuje skutečnost, že máme vždy vše co potřebujeme k dokonalému projevu našeho bytí a k našemu růstu. Třeba zrovna těch lekcí, abychom pochopili. Stačí je přijmout a ne se jim bránit.

 

Přejeme vám rok 2017 naplněný hojností a blahobytem.

 

Zdraví není samozřejmost a nemoc nepřichází jen tak aneb

SEDM STUPŇŮ NEMOCÍ

(jak je viděl G. Ohsava)

 

Každá nemoc má své specifické příznaky a dlouhý vývoj. Nevšímavost vůči různým stupňům varování může dovést tělo nebo dotčený orgán do úplného konce. V těchto sedmi stupních je možné vidět určitou paralelu s vývojem člověka v sedmiletých cyklech. Sedm let je doba, za kterou se převážná část našich buněk, a tím i orgánů, stačí obnovit. Než se postupně neustálým odumíráním a znovuzrozením většiny buněk našeho těla téměř vše „vymění“, uplyne 5 až 10 let. V průměru za sedm let se proto můžeme „"znovu narodit.“

Záleží jen a jen na nás, zda se vydáme přirozenou cestou nebo naopak využijeme destrukční praktiky „moderní“ medicíny a necháme si orgány odstranit nebo nahradit transplantáty či dokonce umělými implantáty. Než ale dojdeme k poslednímu sedmému stupni, bude nás tělo průběžně informovat:

 

První stupeň je únava. Jedná se o stav většinou přehlédnutelný, ale přináší počátky nemocí…

 

Druhý stupeň by se dal charakterizovat různým pobolíváním. Tělo je na hranici schopností čelit různým stresům, překyselení, nikotinu a dalším nevhodným součástem naší pevné, tekuté i energetické stravy. Nezvládá odbourávat jejich usazeniny ani regenerovat všechny orgány.

 

Nutně přichází třetí stupeň v podobě eliminací.  Tělo se zbavuje všeho nepotřebného. Mastí se vlasy, vysmrkáváme a vykašláváme hleny, přicházejí průjmy, mokvavé ekzémy, výtoky, záněty.

 

Ignorancí se dostáváme do dalšího, čtvrtého stupně. Nadmíra umělých, mastných, kyselých či bílkovinných produktů vytváří stále větší ložiska usazenin. Nejčastěji v různých dutinách, mezi orgány či v kloubech. Písek a kaménky z rozličných solí, tukové plátky prorůstající do vnitřních stěn cév, cysty a nádory. S obezitou nebo dnou se leckdo smíří, ale s neplodností z důvodů zanesených reprodukčních orgánů nebo s očními zákaly způsobené například nadmírou živočišných zbytků, určitě ne! Zde začíná být západní medicína bezmocná. Přesto ani tady ještě nebývá velký problém zbavit se potíží bez následků.

 

V opačném případě očekávejte pátý stupeň. Různé deformace orgánů, vážné zneprůchodnění cév, křivící se kosti a klouby; revmatismus, artritida, deformace páteře. Dušnost vede k opatrnosti před infarktem, končetiny bývají chladné, mozek přestává pohotově reagovat, prsty nepříjemně brní. Tok krve je omezen, všechny reakce se zpomalují a život ustává.

 

Pro toho, kdo ještě ani zde nepochopil, nastává šestý stupeň. Zasažené orgány ochrnují, jakýkoliv pohyb je namáhavý, hůře se ovládá mimika a je nesouměrná pravá a levá polovina těla. Rozvoj paralýzy jde do konečného stádia.

 

Při sedmém stupni již nastává rozpad tkání. Tělo, orgány i buňky se rozkládají. Logickým důsledkem jsou infarkty, mrtvice, rakoviny nebo amputace.

 

Zamysleme se nad jednotlivými vývojovými fázemi v praxi. Jsme-li neaktivní, brzy zeslábneme. Slabé tělo má i slabou mysl a nedokáže se ubránit usazeninám z nevhodného stravování, včetně obezity. Být silný a pevný ve svalech i v mysli bez fyzického přičinění není dobře možné. Pustí-li se takovýto člověk do těžké práce, rychle se vyčerpá. Má-li čelit psychickému nátlaku, začne být agresivní, nebo se naopak rozpláče. Svaly i mysl se stanou neovladatelnými, jsou slabé, nedokrvené. Cévy se zanášejí tuky nebo zbytky živočišných a moučných výrobků a chudokrevné orgány přestanou plnit své povinnosti. Únava se vystupňuje až do příchodu nemoci.

 

Vyzkoušejte si své tělo. Ohnete zápěstí ruky oboustranně o devadesát stupňů? Jestli ne, jsou klouby pravděpodobně zaneseny. Cítíte někdy ztuhlá záda? Ohnete se s nataženýma rukama tak, abyste se lehce dotkli země? Dotknete se alespoň prsty rukou na zadní části těla u středu páteře? Pokud ne, jsou ramena a oblast krční páteře také zaneseny. Pročistí-li se všechna místa, opět se rozběhne energie „CHI“ po celém těle. Dostaví se čistější dobré nápady, myšlení, vytrvalost při fyzické i psychické zátěži. Je ale zapotřebí stále cvičit, jíst čisté potraviny, nepřejídat se a dodržovat zásady teorie JIN a JANG, o které se ještě dozvíte více.

Naučte se masírovat tělo a meridiány technikami DO-IN, SHIATSU nebo prostřednictvím obyčejného ručníku, namočeného tu do horké, jindy zas do studené vody. Jezděte na kole, běhejte, hrajte pohybové hry, dokonale žvýkejte. Pak uvidíte zázraky!

 

Naučme se správně naslouchat našemu tělu.

___________________________________________________

Veletrh BioFach a Vivaness 2017 se blíží

Biofach je největší obchodní veletrh s biopotravinami na světě, představují tisíce firem z oboru své novinky.  

Obchodní zástupci a nákupčí využívají veletrh pro objeování aktuální trendů, inovativních výrobců a schůzky s partnery. Mezi důvody k návštěvě veletrhu patří také ceny pro nejlepší novinky, nejlepší vína v soutěži MUNDUS VINI BIOFACH a výběr nejlepších olivových olejů.

V roce 2017 se bude sektor biopotravin představovat jako holistický koncept. Rozmanitost a zodpovědnost budou hlavními tématy BIOFACH Kongresu. Zemí roku bude tentokrát hostitelská země Německo. 

Veletrh proběhne od 15. do 18. února 2017 ve veletržním centru Norimberk