Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Nastavení mysli

va--s---mozek.gifVěříte tomu, že to co jste kdysi dostali do vínku vám bylo dáno a určuje vaše nastavení po celý život?

Nebo věříte tomu, že jste jednou dostali od svých rodičů základ a ten podle vašeho rozhodnutí jste schopni dále kultivovat a rozvíjet? Že se můžete stát zcela jiným člověkem než vám bylo dáno? Že dokážete dosáhnout čehokoliv bez ohledu na váš talent a schopnosti? A naopak, že pokud svůj talent nebudete následně dále rozvíjet, nebudete dosahovat výsledků těch, kteří talent nedostali, ale mají velkou touhu něčeho dosáhnout?

Když vám někdo dá do rukou hlavolam nebo puzzle, máte chuť  jej poskládat nebo vás to ani trochu neprovokuje?

Představte si, že hrajete karty, obyčejný souboj, vojnu - ani netuším, jestli tuto hru ještě současná mladší generace zná. Rozdají se karty a mezi ty vaše patří karty nejnižších hodnot, žádná sedmička ani osmička. Vidíte tu hru od počátku jako prohranou nebo věříte tomu, že můžete vyhrát, protože celá hra se může otočit a vy v souboji o jedničku můžete získat i několik osmiček najednou a následně všechny karty!

Denně principy podobného uvažování používáme, pokud řešíme nejrůznější situace týkajícívas-mosek-se.jpg se zdraví, financí, volného času, vztahů. Buď věříme tomu, že co nás potkává zvládneme a pustíme se do řešení  nebo výzvám odmítáme věnovat potřebnou energii a úsilí, abychom náhodou neselhali. Ano denně nám život rozdává karty, Někdy pro hru krátkou a jednoduchou, někdy zdlouhavou a složitější 

Pokud chápeme,  že překonávání překážek je součástí naší životní hry, protože všechny zkušenosti jsou pro nás přínosem, pustíme se do jakékoliv výzvy s nadšením a chutí zvítězit. A vítězství nespočívá v porážce druhého, vítězství spočívá v tom, že při hře se ze zkušeností  neustále něčemu novému učíme, co nás obohacuje, posiluje a dále rozvíjí. Jsme zkušenější, nabýváme jistoty a sebevědomí.

Výzkumy ukazují, že naše nastavení v dětství rozhoduje z velké části o tom, zda se skutečně staneme tím, kým se chceme stát.

Nemůžeme nést odpovědnost za naše rané formování mysli v dětství,

ale dnes neseme odpovědnost za to,

jestli ji jako dospělí kultivujeme a rozvíjíme.

__________________________________________________

Akce na vybrané marmelády Dalfour

od 26.4.2024

 

Dalfour pomazánky jsou ručně vyráběné ovocné pomazánky s vysokým obsahem vyzrálého ovoce, které se pouze  šetrným způsobem mírně povaří dle původních receptur francouzského venkova. Má výraznou a lehce nakyslou chuť.

 

 - 100 % přírodních ingrediencídalfour.jpg

- bez přidaných konzervantů, barviv a aromat
- bez přidaného cukru, pouze koncentrovanou ovocnou šťávu
- vyrobena ve Francii dle originálních receptur

- bez alergenů

Skvěle se hodí ke sladkému cheesecaku, do dezertů, na palačinky nebo jen chléb s máslem

 

Výběrová řada bio čajů Tulsi

Bazalka posvátná neboli tulsi je nejznámější bylina indické tradiční medicíny používána již po staletí. Tato bylina je základem této výběrové řady.

ecce-vita-upr.gifTulsi má na lidské zdraví široké účinky, podporuje  normální funkce dýchacího systému, může pomoci při vykašlávání. Pozitivně působí také na imunitní systém, činnost a zdraví srdce,  dodává vitalitu a uklidňuje při nadmíře stresové zátěže.

Podle starých ajurvédských textů bazalka posvátná povznáší ducha, rozvíjí oddanost, podporuje otevřenost srdce, udržuje jasnou mysl a zlepšuje paměť.  Podporuje pocity štěstí a dlouhověkost, je silným antioxidantem a adaptogenem, udržuje organismus v rovnováze,

Řada čajů značky Tulsi používá tuto bylinu jako základ čajů, které jsou dále obohacovány o další byliny či ovoce a poskytují nevšední chuťový zážitek. Všechny čaje jsou v bio kvalitě.

Ochutnejte sami!


hnizdil.gif