Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Dopřejte si letní odpočinek

a bohatou dovolenou plnou zážitků,

akcí ale především relaxace

 

Odpočinek by měl patřit k našim každodenním činnostem stejně jako práce. Spolu vytváří dvojici, v našich životech pak přináší vyváženou harmonii. Obě činnosti jsou součástí dobrého zdraví a správné kondice.

Samotná relaxace by ovšem neměla být jen klidová (meditační, přemýšlivá, tvořivá). Důvodem je skutečnost, že se při ní neodplaví z našeho těla množství stresových hormonů, které naše tělo dokázalo  během dne vytvořit. Ty se totiž nejlépe z těla vyloučí pouze fyzickou aktivitou. Pokud takto nebudeme našemu tělu pomáhat odbourávat stresové hormony, sami spějeme naproti některých nemocem jako je vysoký krevní tlak, chronická únava a další.

Při pasivním i aktivním odpočinku dokážeme zapomenou za starosti, problémy a vše co nám v životě stíhá, na chvíli zpomalit a uvědomit si skutečnosti, které ve shonu nevidíme. Uvidíme vděčnosti, které si v běžném životě často ani neuvědomujeme. Zvýší se náš pocit štěstí.

Takže přejeme dovolenou plnou neopakovatelných zážitků, ale i fyzické aktivity.

Skutečně zdravá škola vyzývá aneb

Naučte jíst děti lépe

Více zeleniny, ovoce a čerstvých surovin. Po celém světě proběhl v pátek 20. května Food Revolution Day (Světový den boje za lepší stravování dětí). 

Ve školách se vařilo podle receptů Jamieho Olivera a dvojice zpěvaček Mateřská.com pří této příležitosti složila Skutečně zdravou hitovku, do které přizvala mnoho známých osobností. 

Poslechněe si  sami 

https://www.youtube.com/watch?v=lAVCBDrFQh8

 

Čáry máry v kuchyni

Červnové setkání s vaření  30.6 .2016 proběhne opět v kanceláři Dany Luňákové v Domově důchodců. Téma: dary a stravování léta.

______________________________________

 

Využijte letní slevy firmy Country life a Pro bio

vystrizek1.jpgimage001.jpg

Letáky najdete na prodejně.

 

______________________________

 

Vrací se opět bio bedýnky,

které pro naší prodejnu připravuje pan Komárek z Vlaštoviček u Opavy.

Objednávat si můžete přímo na prodejně nebo na e-mailu melastar@seznam.cz

 

img_0539.jpg

 

_________________________________________________________________

vystrizek.jpg

Již 11. ročník BIOSLAVNOSTÍ se uskuteční 9. 7. 2016 v 10 hodin ve svém areálu ve Starém Městě pod Sněžníkem. Tradiční festival dobrého jídla, pití a zábavy pro celou rodinu nese tento rok motto: „Chléb & víno“.

Kváskové pečení s profesionály

Těšit se můžete na vše spojené s domácím pečením kváskového chleba – praktická ukázka přípravy těsta, poradenství k založení a udržení kvásku, ochutnávky chlebů a recepty. Navštíví nás profesionální pekaři a autoři kváskových kuchařek. Pokřtíme společně Knihu paní Jany Berkové „Kvásková kuchařka“. Svou knihu „Pečeme z kvásku“ představí s praktickou ukázkou přípravy těsta Lenka Žák.

Součástí Slavností jsou ochutnávky všeho druhu včetně bio vín, bio jarmark a bio občerstvení.  

Po celý den budou otevřeny prostory firmy k nahlédnutí a seznámení s jednotlivými provozy. Zájemci se mohou těšit na prohlídku našeho mlýna, bezlepkového mlýna, balírny i skladů a proniknout do celého procesu výroby – od zrníček až po zabalené konečné mouky, krupice a další produkty.

Bio slavnosti budou provázet originální hudba a pestrý program pro děti.

_____________________________

Bez obalu o zero waste aneb

Jak se žije bez odpadu?

Dokážete si představit, že vměstnáte svůj roční odpad do jedné zavařovačky? Bea Johnson to dokáže i se svou čtyřčlennou rodinou! 

Tato světová ikona životního stylu zero waste při své české premiéře vysvětlí, jak tato cesta zjednoduší, zlevní a ozdraví život. Její tuzemští následovníci pak ukážou, jak na zero waste v praxi a po česku.

Bezobalu pořádá v úterý 7. června 2016 v NTK Praha jednodenní mezinárodní konferenci „Bezobalu o zero waste“, tedy o bezodpadovém životním stylu. V české premiéře na ní vystoupí Bea Johnson – světoznámá legenda zero waste, proslulá tím, že dokáže dostat roční odpad své čtyřčlenné rodiny do jediné litrové zavařovačky. Jen pro srovnání – průměrná česká rodina vyprodukuje ročně 1,2 tuny odpadu.

_____________________________

Životabudič Fytomineral

Koloidní roztok minerálů Minerální látky tvoří přibližně 4 % celkové tělesné hmotnosti člověka. Ačkoliv minerály, stopové prvky i vitaminy nejsou nositeli energie, tak jsou zcela nezbytnou složkou naší stravy. Slouží k výstavbě tkání v těle, regulaci pochodů látkové přeměny a zúčastňují se i procesu vedení nervových vzruchů.

 Minerální látky hrají také důležitou úlohu při zpomalování aterosklerotických změn v cévách a mají vliv na hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Jelikož si je naše tělo nedokáže samo vytvořit, jsme odkázáni na jejich příjem potravou a vodou.

Přestože většina minerálů je v dostatečném množství obsažena ve vhodných potravinách, dochází při konzumaci běžné „moderní“ stravy plné tuků, cukrů a soli k nedostatečnému příjmu určitých minerálních látek. Na druhé straně u některých farmaceutických přípravků může dojít k předávkování nebo nerovnováze přijímaných minerálních látek. Tento problém je při užívání Fytomineralu eliminován, protože minerální látky jsou v koloidním stavu netoxické a nemůže docházet k jejich předávkování ani nerovnováze

Použití Fytomineralu

» virové infekce a snížená imunita » nedostatek životní energie, stres a únava »

ekzémy, vyrážky, svědivost kůže

 » regenerace a oživení celého těla, kostí, zubů, vlasů a nehtů » cukrovka, aktivace hormonálního systému » zlepšení funkce mozku, poruchy centrálního nervového systému » osteoporóza » špatná krvetvorba

» výživa svalů a odstranění svalových křečí

» doplnění potřeb minerálů v rámci rekonvalescence po těžkých nemocech » detoxikace organismu a regenerace buněk

 » zvýšení využitelnosti vitaminů z potravy Minerální látky tvoří přibližně 4 % celkové tělesné hmotnosti člověka

 

 

Společnost PRO-BIO hledá kolegu,

který miluje jídlo

Největší český výrobce a zpracovatel širokého sortimentu kvalitních biopotravin otevírá nově vznikající pozici

Marketingový specialista zaměřený na vývoj a trendy

Cílem tohoto specialisty bude oživit zapomenuté tradiční plodiny a potraviny do životů lidí, dále

  • komunikace a jednání o vývoji s partnery, dodavateli a kuchaři
  • vaření, experimentování, zkoušení a ochutnávání
  • aktivní účast při zavádění novinek a inovací, včetně spolupráce s fotografy a foodbloggery
  • analýza trendů ve zdravé výživě, mapování trhu