Jdi na obsah Jdi na menu
 

21. 5. 2024

Letní saláty s balzamikovým octem a datlovým balzamikem

 

balsamico.jpgPo jarních divokých bylinách začíná přibývat i čerstvá zelenina, která se postupně stává součástí nejrůznějších letních salátů.

Saláty vyrábíme čistě zeleninové obohacené o oříšky a semena, můžeme je doplnit vařenou přílohou (jáhly, pohanka, těstovina, kuskus, quinoa), sýrem či masem. Z takto obohaceného salátu  vytvoříme   plnohodnotné jídlo.

 

Chuť salátu se může měnit podle chutě oleje, kterým salát ochutíme (olivový, avokádový, sezamový, z pražené dýně...), nebo pomocí různých dresinků a dalších dochucovadel.

 

Zajímavou a nezaměnitelnou chuť  nejen salátu, ale i pomazánek, omáček nebo polévek pak můžeme vytvořit použitím balzamikového octu nebo datlové balzamika.