K zamyšlení a inspiraci
Příspěvky
Proč bychom měli namáčet semínka a ořechy? Proč je dobré fermentovat obiloviny a luštěniny a jak na to?
9. 9. 2024
Nenamáčíme pouze semena a ořechy, ale také obiloviny a luštěniny.
Letní toulky jižní Moravou
17. 7. 2024
Na zpáteční cestě ve vlaku jsem si uvědomila, že se těším až dojedu domů. Jenže....když jsem před čtyřmi dny odjížděla na výlet, těšila jsem se taky.
Letní slunovrat a svatojánská noc
19. 6. 2024
Energie teplých nocí se nedá nevnímat. Po Slunovratu přichází Svatojánská noc. V letním období si často užíváme volna, relaxujeme.
Jarní úklid
21. 5. 2024
Nejlepším úklidem v mobilu je smazání veškeré komunikace.
Je to frkot, cca 5000 zpráv se smaže asi za dvě minuty ,-))).
Nastavení mysli
25. 4. 2024
Věříte tomu, že to co jste kdysi dostali do vínku vám bylo dáno a určuje vaše nastavení po celý život? Nebo věříte tomu, že....
Příroda...
5. 4. 2024
Nehodnotí, nekritizuje, přijímá nás všechny takové jací jsme.
Ukazuje se vždy svou pravou tvář, předvádí se ve své ryzí nahotě
Zelený čtvrtek
28. 3. 2024
O zeleném čtvrtku se nemá nic půjčovat, následný rok se vám tak budou vyhýbat hádky a peníze si k vám vždy najdou cestu.
Jarní rovnodennost
21. 3. 2024
Symbol rovnováhy je symbolem vyrovnanosti a harmonie.
A vyrovnanost a harmonii bychom měli uplatňovat každý den.
Jaro v kuchyni a na talíři
18. 3. 2024
V předjarním odobí určitě nám prospěje postní strava a občasné lačnění.
Strava jara je pestrá, zároveň skromná obohacena o jarní divoké byliny (kopřiva, bršlice, pampelišky, žabinec, plicník, medvědí česnek) , kvašenou zeleninu jako picles a kimchi a jarní klíčky