Bezový sirup - recept
Příjemná vůně a specifická chuť!
Bezovým sirupem doladíte zimní čaj, vytvoříte osvěžující letní nápoj nebo si zpestříte nápoj z vlastní základní kombuchy.
Natrháte suché květy, zbavíte je broučků, kteří jej mají rádi, namočíte do převařené vychládlé vody a necháte proležet spolu s nakrájenými plátky citrónu 24 hodin. Pokud možno používejte citróny bio nebo od nás z Kréty, které nejsou chemicky ošetřené. I tak citróny před použitím řádně omyjte.
Druhý den přeceďte nálev do hrnce a přidejte cukr. Sirup míchejte do rozpuštění cukr
Vyzkoušet můžete ale i sirup s medem, kdy na druhý den místo cukru přidáme do nálevu rozpuštěný med.
Poté přelijte do čistých lahví a uchovejte v chladu a temnu nejlépe ve sklepníc prostorech.