Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Goji srdíčka

Suroviny: 4PL lžíce goji, 8 PL kokosu, 1 PL rumu, 1 PL karamelu, 1 PL sušeného nápoje, sezam na obalení       

V mixéru rozmixujeme goji na prášek (nebo si jej předem namočíme klidně v troše rumu), dále ke goji přidáme kokos, sušený ovesný nápojtrochu rumu, szásadité sladidlo caramel a ghí máslo. Vše řádně vymixujeme do tvárné hmoty. Kousky pak obalíme v sezamu a vtlařujeme do male formičky srdíčka. Prsty lehce vytlačíme a nechá     me přes noc zavadnout.  

goji můžeme změnit za drcené nepražerné kakao, ořechy, brusinky, drcená kávová zrna, sušený  nápoj mlžeme vyměnit za jiný nebo syrovátku

 

Karobové košíčky s kandovaným ovocem

Suroviny: karobové zlomky (sladidlo je zde fruktóza) a kandované ovoce

V teplé lázni rozpustíme karobové zlomky a přidáme kandované ovoce. Vše promícháme a pomalu lijeme do papírových formiček. Karobové košíčky zdobíme na povrchu ořechem nebo brusinkou.

Kandované ovoce opět možnéí zaměnit např. za hrubě drcené ořechy. karobové zlomky zase za čokoládu se stévií

 

Boršč

Suroviny: mrkev, petržel, celer, tuřín, kedluben, půrek, cibule, česnek, sůl, kmín, brambor, červená řepa, čerstvé zelené natě včetně natě z červené řepy a kedlubny,kysané zelí, rostlinná smetana

Jemně nakrájenou kořenovou zeleninu krom kysaného zelí orestujem na ghí másle, dále do hrnce přilijeme vodu, přidáme sůl a kmín a vaříme na slabém ohni. K měkké zelenině přidáme na kostky nakrájený tempeh a párky se šmakounem. Vše necháme krátce projít varem a podáváme. Na talíři ochutíme boršč rostlinnou smetanou.