Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

 

Chilli pomazánka se lněným olejem


Suroviny: tučný tvaroh, chilli tofu, cibule, červená kapie, lněný olej, trocha wurzelu - vegety bez glutamanu sodného, semínko černého sezamu
Tvaroh, tofu, lněný olej a vegetu dáme do mixeru a rozmixujeme do hladka. Poté přidáme cibuli a červenou kápii, které jsme jemně nakrájeli a krátce podusila na vodě a trochu černého sezamu. Dle potřeby pomazánku naředíme do správné hustoty trochou vody.

 

dsc07331.jpg

 

 

Knedlíky z krup s tempehem a naklíčenou slunečnicí


Surpoviny: ječné kroupy, sušená petržel, semínko černého sezamu, cibule, mrkev, celer, tempeh, sezamový olej

Ječné kroupy uvaříme  v osolené vodě do měkka. Částečně je rozmixujeme, nemusí být úplně  do hladka.  Přidáme špaldovou mouku a vypracujeme husté těsto. Porcovačkou na zmrzlinu tvarujeme knedlíky, které necháme zavařit ve vroucí osolené vodě. Po vyplavání na povrch knedlíky vyjmeme z vody. Na sezamový olej dáme osmahnout cibulku. K ní přidáme na kostky nakrájený tempeh. Na talíři doplníme salátem z červeného zelí. 

 

dsc07335.jpg

 

 

Salát z červeného zelí

Suroviny: červené zelí v sáčku, cibule, sezamový olej

Cibuli nakrájíme na drobno a míse promícháme s červeným zelím a sezamovým olejem.

 

Mandlová nugeta se lněným olejem

Suroviny: tři polévkové lžíce neloupaných mandlí, polévková lžíce lněných semínek, polévková lžíce medu, 3 lžíce lněného oleje, polévková lžíce tahini, rovná polévková lžíce nepraženého kakaa, špetka kurkumy

Do mixéru dáme rozmixovat na nejvyšší obrátky mandle a len, poté přidáme ostatní suroviny a rozmícháme do požadované konzistence. Dle potřeby přidáme trošku vody. Lžičku nugety vložíme na sojový vanilkový dezert. 

 

dsc07352.jpg