Jarní překvapení s jáhlemi a cuketou
Zeleninový salát s klíčky
Velmi lehké zásadité jídlo, vhodné na závěr jarního půstu. Připraveno do půl hodiny.
Suroviny: bio jáhly, kostka wurzel, cuketa, cibule, wurzel, koření zaziky, šmakon
Salát: čínské zelí, mrkev, ředkvičky, červená kapie, mladá cibulka, klíčky cizrny, hrachu, čočky a munga, dýňový olej, konopně semínko a wurzel
Jáhly v hrnci dvakrát spaříme horkou vodou, poté vaříme s kostkou wurzelu – jsou uvařeny během chvilky. Odstavíme a necháme dojít pod pokličkou. Mezitím nakrájíme na kostky cuketu a orestujeme ji na rozpálené pánvi bez tuku až začne zlátnout – nádherně voní, na cuketu pak přidáme nakrájenou cibulku a zaziky koření a ještě krátce podusíme.
Salát: nakrájenou zeleninu smícháme s klíčky a konopným semínkem, zakapemě dýňovým olejem a promícháme s trochou vody.