Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

HALUŠKY S DUŠENOU KAPUSTOU A TEMPEHEM

 

Suroviny: celozránná špaldová mouka, vejce mořská sůl, ghí máslo,  sezamový olej, koření čubrica, mořská sůl, mrkev, cibule, kapusta, tempeh, umeocet, naklíčené mungo

Z celozrnné špaldové mouky, vejce, vody a mořské soli promícháme husté těsto a do osolené vřící vody vykrajujeme lžíci noky. Po vyplavání na povrch vody přecedíme přes sítko a promastíme lžičkou ghí másla.  V hrnci zatím podusíme cibuli, nastrouhanou mrkev a jemně nakrájenou kapustu s mořskou solí a  čubricou. V kapustě necháme také prohřát na kostky nakrájený tempeh. Ochutíme umeoctem. Na talíři dozdobíme lžíci naklíčeného munga.

 

halusky-a-kapiustou-a-tempehem.jpg