Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

 

 

 

Rýžovojahelný dezert s amasaké

 

  Suroviny: Celozrnná rýže, jáhly, ghí máslo, mořská sůl,  plody goji, namleté ořechy, agáve sirup 

 Celozrnnou rýži s jáhly propereme, přidáme trochu  mořské soli a dostatečné množství vody a vaříme do  měkka. Do teplé kaše přidáme ghí, které se v ní krásně  rozpustí. Dále do kaše přidáme amasaké, naklíčenou  slunečnici a goji. Vše promícháme. V misce dále kaši  posypeme namletými vlašskými ořechy a zalijeme  agávovým sirupem.

 

dsc08302.jpg

 

 

 

Jarní závitky s hlívou a medvědím česnekem

 

 Suroviny: rýžový papír, rýžové vlasové nudle vermicelli, černý sezam, mrkev, medvědí česnek, jarní cibulka, kápie, hlíva ústřičná, cibule, rýžový olej, kmín, mořská sůl, koření na biftek, balsamico krém, uzené tofu

 

dsc08300.jpg

 

  Podusíme nakrájenou hlívu ústřičnou s cibulí, kmínem a mořskou solí. Nastrouháme si mrkev, na hrubším struhadle uzené tofu, nakrájíme jemně papriku a vše promícháme. V hrnci krátce povaříme vlasové nudle vermicelli s mořskou solí, propláchneme studenou vodou a promícháme s kapkou oleje, aby se neslepily. V míse namáčíme do vlažné vody rýžový papír, posypeme jej trochou černého sezamu, uděláme malou hromádku z těstovin vermicelli a směsi zeleniny s tofu a hlívou, zakápneme balsamico krémem a rolku zamotáme.

 

 

dsc08307.jpg

 

Vegi steak kukuřízek

 

  Suroviny: vegi steak kukuřízek, rýžový olej, mražený hrášek a kukuřice

  Na pánvi necháme rozehřát rostlinný olej, ve kterém následně  osmahnemkukuřízek a následně mraženou zeleninu. Slabě ochutíme wurzel vegetou.

 

 

Jarní salát

 


Suroviny: čínské zelí, mrkev, ředkvička, pažitka, medvědí česnek, wurzel kořenící směs, sezamový olej, citrón

Mrkev nastrouháme na struhadle, ostatní zeleninu jemně nakrájíme, vše promícháme, zakapeme sezamovým oleje, přidáme vegetu vegi vegi a zakapeme citrónem

 

dsc08303.jpg

 

 

Klíčky

dsc08289.jpg