Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

NOKY Z ŽITNÉ MOUKY S DUŠENÝM ZELÍM S MRKVÍ A SEITANEM

 

Suroviny: žitná mouka, domácí vejce, mořská sůl, cibule, hlávkové zelí, mrkev, umeocet, lžička kukuřičného škrobu, seitan, sezamový olej

Vytvoříme si husté těsto na noky z vody, domácího vejce, žitné mouky a mořské soli. Noky protlačujeme přes sítko na noky do vroucí vody. Po vyplavání na povrch vody je propláchneme přes cedník a zakapeme lžičkou sezamového oleje. Zeleninu, omyjeme, nakrájíme a na rostlinném oleji orestujeme. Do zelí nastrouháme jeden brambor na zahuštění. Podlijeme trochou vody, přidáme plátek seitanu na prohřátí  a necháme dojít. 

 

20.2.-zitne-noky--zeli.jpg