Jarní brambory s tofu na zelenině s tofunézou
Suroviny: nové brambory, sůl, kmín, rostlinný olej, pórek, cibulka, červená paprika, zeleninové tofu, mořská sůl, kurkuma, čerstvá pažitka, tofunéza
Brambory omyjeme a uvaříme se solí a kmínem ve vlupce. Uvařené brambory ochladíme studenou vodou, pak slupka povolí a dobře se sloupne.
Na pánvi krátce orestujeme jemně nakrájenou zeleninu se solí a kurkumou, přidáme nakrájené tofu se zeleninou a oloupané brambory nakrájené na čtvrtky. Vše krátce spolu promícháme. Podáváme na talíři s tofonézou posypané čerstvě nakrájenou pažitkou.
Zeleninový salát
Suroviny: různé druhy zeleniny – mrkev, mladá lahůdková cibulka, kedluben, natě cibulky, okurek, rajčata, mořská bylinná sůl, lžička cukru – nemusí být, rostlinný za studenna lisovaný olej, šťáva z malého citrónu
V mixeru rozmixujeme tvrdou zeleninu – mrkev a kedluben se solí, cukrem, citrónovou šťávou a olejem, dále pořidáme na chvíli rozmixovat okurek a na konec vmícháme do salátu nakrájená rajčata a mladou cibulku