Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

PETRŽELOVÁ OMÁČKA S CHŘESTEM,

TARHONOU A JARNÍM SALÁTEM

 

Suroviny: petržel, celer, daikon, mořská sůl, koření na svíčkovou, chřest, rostlinná smetana, rýžový olej, tarhoňa, tatarská omáčka, ledový salát, mrkev, ředkvičky, jarní cibulka, olivový olej, citrónová šťáva

 

Chřest oloupeme a nakrájíme na menší špalíčky a na chvíli dáme vařit. Má zůstat křupavý i po uvaření. Petržel, celer a daikon umyjeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit s  s mořskou solí a kořením na svíčkovou. Po uvaření rozmixujeme, ochutíme trochou citrónové šťávy a vložíme do něj špalíčky uvařeného chřestu. Tarhoňu orestujeme na rýžovém oleji dozlatova, osolíme, zalijeme horkou vodu a necháme vařit. Zeleninu na salát nakrájíme do mísy, promícháme, dochutíme citrónovou šťávou a olivovým olejem. še na talíři dozdobíme tatarskou omáčkou.

 

 

petrzelova-omacka-s-chrestem--tarhonou-ajarnim-salatem.jpg