Pohár dobroty s hraškou
Suroviny: 250g bezlepkové ovesné vločky, 0,150 g goji, 0,15 g sušených brusinek, 250g hrašky vanilkové, 1500 ml mandlového nápoje (může být samozřejmě i kravské mléko či jiný nápoj), 150 ml sezamového oleje
Bezlepkové vločky smícháme s goji, brusinkami a špetkou soli, zalijeme horkou vodou a necháme v míse uležet. Do skleniček netlačíme na dno vrstvu této směsi.
Hrašku, mandlový nápoj a sezamový olej promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu a zvolna vaříme 20 minut. Před koncem varu přidáme 250 g cukru a vanilku. Dobře uvařená hraška není cítit po hrachu. Do skleničky nalijeme další vrstvu vanilkové hrašky. Do zbylé části v hrnci přidáme nepražené kakao a kousek čokolády. Pak do skleniček nalijeme třetí čokoládovou vrstvu.