Tsampa – tradiční jídlo z Tibetu
- Posilující a lehce stravitelná
- Nasytí i v malém množství
- Rychlá a snadná příprava – stačí zalít horkou nebo studenou vodou, čajem, mlékem, džusem, polévkou a podobně
- Ideální strava k pobytu v přírodě – outdoor, treking, turistika – ověřeno tibetskými nomády a cestovateli
- Bohatá na vitaminy (K, E, B), minerály, betaglukan a vlákninu
- Nízký glykemický index
- Vhodná pro děti a na přípravu dětských kaší
- Obsahuje málo lepku
- Vyrobena ručně
- Prověřeno staletími
Tsampa je tradiční tibetský pokrm známý přes tisíc let. Vyrábí se namletím praženého ječmene, vyznačuje se jemnou oříškovou chutí, je zdraví prospěšná a velmi snadná na přípravu. Pro osm milionů Tibeťanů doma i v exilu je národním jídlem a spolu s masem a mléčnými výrobky tvoří základ tibetského jídelníčku. Pytlík tsampy má při sobě téměř každý poutník či cestovatel.
Díky svému zpracování tsampa nevyžaduje další tepelnou úpravu a lze ji používat stejně jako instantní potraviny. Stačí přidat trošku vody, promíchat a servírovat. Pro Tibeťany se tsampa ve spojení s čajem, máslem a cukrem nebo sýrem stává plnohodnotným hlavním chodem.