Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

 

ZAPEČENÉ PENNE SE ŠPENÁTEM A UZENÝM TOFU

 

Suroviny:  mražený špenát řezaný, mražený špenát mletý, mořská sůl, muškátový oříšek, česnek, medvědí česnek, uzené tofu, ghee máslo, vejce, penne ze semoliny, uzená parenica, dýňové gomasio

 

V osolené vodě uvaříme penné těstoviny. Zároveň necháme rozmrznout oba špenáty. Nevaříme je, dále k nim přidáme rozetřený česnek (a pokud máte jemně nakrájený i medvědí česnek), mořskou sůl, trochu sojové omáčky, muškátový oříšek a uzené tofu nakrájené na drobnější kostky. Vše promícháme s penne těstovinami. Formu vytřeme ghee máslem a vysypeme lahůdkovým droždím. Pak do ní vložíme smíchané penne se špenátem a zalijeme domácími rozšlehanými vejci se solí. Nahoru nakrájíme cibulku a uzenou parenicu. Na talíři dozdobíme dýňovým gomasiem.

 

zapecene-pe.jpg