ZAPEČENÝ KVĚTÁK S TEMPEHEM
Suroviny: celozrnné listkové těsto, květák, květákové listy, strouhaná mrkev, červená kápie, tempeh, pórek, trocha mraženého hrášku, cibule, domácí vejce, mořská sůl, trocha grilovacího koření, trocha rýžového mléka, ghí máslo
Do vymazané formy trochou ghí másla přeneseme rozválené celozrnné listkové těsto. Na ně klademe střídavě malé nakrájené růžičky květáku včetně nakrájených jemných květákových listů, dále navrstvíme nastrouhanou mrkev, pórek, mražený hrášek, na kostky nakrájenou červenou kápii a tempeh. Takto připravený plech posypeme cibulí na jemné plátky, zalijeme rozšlehaným vejcem s kořením a mořskou solí a vložíme asi na 30 minut do trouby zapéct.
Podáváme s salátem z červeného zelí.