Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

  

Naše návyky - příčina našich úspěchů i neúspěchů

 

Opět přišla doba, kdy jsme na svých stolech vyměnili starý kalendář za nový. Někteří z nás vstupovali do Nového roku plni nových cílů a předsevzetí, čeho by rádi v letošním roce dosáhli.

Je tady jeden typ: zkuste popřemýšlet o svých návycích, které v žádném případě nepodporují dosažení vašich cílů. Často si neuvědomujeme, že právě tyto nepotřebné návyky nám brání k dosažení i těch malých cílů. Jíte někdy zrovna to co byste nejraději nejedli, i když nemáte zrovna hlad? Zapnete si raději nějaký film a lenošíte, i když jste si dali předsevzetí, že denně budete 30 minut aktivně cvičit? Utíkáte v životě od vyřízení těch nejdůležitějších věcí k méně důležitým? Zůstáváte v práci příliš dlouho a berete si ji i domů a pak si ztěžujete na nedostatek aktivního času s rodinou? Sedáte příliš často u počítače z důvodu, že vás „něco zaujalo“, aniž by to bylo zrovna v danou chvíli potřebné znát?

Najděte tři vaše nepotřebné návyky v životě a zkuste popřemýšlet nad tím, proč jsou součástí vašeho života. Kde se vzaly, jak vás omezují. Zkuste jej nahradit jiným návykem, který vás nebude omezovat v dosahování vašich snů.

 

  Tuky a jarní očista

Jak vybrat nejvhodnější tuk pro své zdraví?

Tuky jsou pro naše zdraví nezbytné, tvoří přirozenou součást našeho jídelníčku. Jsou zdrojem energie, podílí se na přirozené látkové výměně a tím přispívají k plnohodnotnému zdraví. Ne ovšem všechny tuky. Jsou tuky, které náš organismus díky složitému trávení spíše zatíží, obzvláště pokud jich konzumujeme nadbytek nebo je konzumujeme v nevhodnou dobu, na druhé straně jsou tuky, které látkovou výměnu podporují.

Lněný olej díky vyvážené přítomnosti omega 3 omega 6 nenasycených kyselin patří k těm, které jsou primo nezbytné, tělo si tyto vazby nedokáže přirozeně vyrobit. Měl by být pravidelnou součástí našeho jídelníčku.

Nejjednodušší ranní příprava – je zároveň zdrojem energie a tu nejvíce potřebujeme po ránu – je promíchat 3 lžičky (denní dávka) do směsi s tvarohem. V této kombinaci totiž vytvoží tzv. lipoprotein (bílkovina a tuk) a zabudovává se lehce do našich membrán. Tvaroh si pak libovolně můžeme připravit na sladko či slano.

Více si povíme i prakticky vyzkoušíme ve vaření.


Čáry máry v kuchyni

Ve čtvrtek 23.1.2014 v kanceláři Dany Luňákové v 17 hodin se sejdeme na prvním letošním vaření, aktuálně s ohledem na přicházející období jara a s ním časově nejlepším obdobím čištění. Toto první vaření spojené s očistou bude zaměřeno na snídaně a svačinky. Povídat si ovšem budeme nejen o čištění těla, ale i o kvalitě našeho duševního života.

Význam tuků při očistě

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s ořechami

Ovocný kokteil

Petrželovo celerový salát s dresinkem


LNĚNÁ VLÁKNINA – detoxikace

Vyzkoušejte přírodní zdroj Omega 3 a potravinové vlákniny

http://www.walramcom.cz/default/files/tiny_mce/jscripts/tiny_mce/plugins/imagemanager/files/DSCN9172.JPGLněná vláknina – detoxikace je přírodní směs superpotravin a bylin smíchaných speciálně z vysoce kvalitních přírodních přísad, aby obohatila stravu, zklidnila trávicí systém a detoxikovala Vaše tělo.

Představuje směs bio certifikované, za studena lisované lněné mouky, jilmu hladkého, citrusového pektinu, zázvoru, guaranové gumy, lékořice, L-glutaminu a MSM (Methylsulfonylmethan).

Neobsahuje lepek, takže ji mohou užívat lidé trpící celiakií.

S příjemnou příchutí, Lněná vláknina – detoxikace je skvělý způsob, jak si každý den pročistit a zklidnit trávicí systém, zlepšuje přirozené odstraňování toxinů z těla, dodává potřebnou zdravou energii, živiny, zklidňuje a vyživuje zanícené sliznice trávicího traktu, dobře reaguje na zácpu i průjem díky přítomnosti rozpustné i nerozpustné vlákniny.

Dobrý zdroj lignanů, které mohou mít silný účinek na posílení imunity a působí jako rostlinné estrogeny, které vyrovnávají hormonální výkyvy.

_________________________________________

Detoxikační náplasti na chodidla


Náplast je třeba umístit na chodidlo, ať už se jedná o jakýkoli zdravotní problém. Chodidlo, na němž se soustřeďují tzv. reflexní zóny vnitřních orgánů, je totiž v akupunktuře považováno za jakési "druhé srdce", neboť také velkou měrou ovlivňuje proudění krve v těle. Přiložením náplasti se dané místo aktivuje a otvírá průduchy do pokožky, kde pak následně dochází k absorpci toxických látek nashromážděných právě v chodidlech. Doporučuje se náplast na chodidlo přiložit před spaním a další ráno sejmout. 

________________________________________

Zubní pasty Sumudu a Suprivicky 

Přítomnost mikroorganismů v ústní dutině je příčinou poškozování zubního chrupu. Zubní pasta Sumudu a Suprivicky zmírňují krvácení, podrážděnost, otékání dásní a přecitlivělost zubů. Obsahují ajurvédské oleje, které především zpevňují dásně a zabraňují vzniku paradentóze. Mají  výborné desinfekční účinky, je též výbornou prevencí proti vzniku aftů v dutině ústní. To vše dokážou zvládnout ajurvédské ingredience. Poskytují dokonalou orální hygienu, která podporuje zdravé dásně.

Sumudu:

• Svěží dech po celý den, výborná eukalyptovo-skořicová chuť.             

• Prevence proti krvácení, otékání dásní a přecitlivělosti zubů.

• Redukuje infekce v organismu, bojuje proti vzniku aftů v dutině ústní.           

• Prevence proti zubnímu kazu a vzniku paradentózy.

• Na zubní kartáček nanášíme pouze menší množství zubní pasty.

Suprivicky

udržuje zdravé dásně, svěží dech, pomáhá proti zubnímu kazu, zabarvení zubů a odstraňuje zubní kámen.

• Ochraňuje ústní dutinu, bojuje proti zubnímu plaku a má velmi dobrou chuť.              

• Přírodní bylinné složky bělí zuby pomáhá proti zabarvení zubů.           

• Suprivicky udržuje zdravé dásně a svěží dech.             

• Pomáhá proti zubnímu kazu, zlepšuje stav hrdla a jazyku.

• Na zubní kartáček nanášíme pouze menší množství zubní pasty.

 

• Pro dokonalou ústní hygienu je vhodné požívat oba druhy zubních past Supirivicky i Sumudu.