Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

 Je dobré učit se od  úspěšných lidí.

Jen bychom neměli zapomenout žít svůj vlastní příběh.

Není nad otevřenost a vnímavost, z úspěchů či chyb druhých lidí můžeme mnohému porozumět a díky tomuto poznání můžeme minimalizovat naše nepříjemné či nechtěné situace v životě. Pokud totiž jdeme cestou vyšlapanou po někom, kdo je úspěšný, můžeme se vyhnout vlastním chybám. Ze zkušenosti druhých bychom si však měli vzít pouze poučení, samotná naše cesta by měla být pak jedinečná, tvořená pouze námi. Každý z nás totiž je jedinečný, má svůj šarm, jiné nápady, jinou vůni apod. a díky tomu provedení stejných nápadů dvou různých lidí do reality bude rozdílné.

Dvě kadeřnice budou vytvářet rozdílné účesy, dva učitelé budou učit rozdílným způsobem, dvě matky budou vychovávat své děti jinak – každá dle vlastního uvážení, dva herci zahrají stejnou roli jinak tak jako dva zpěváci zazpívají jinak stejnou píseň

Pamatuji si na časté situace např. z hodin výtvarné výchovy, kdy jsme dostali téma, které máme namalovat – tzn. měli jsme samostatně tvořit, přesto učitelé s pracemi některých nesouhlasili a nechali je práci udělat znova. Pak přijdete na třídní schůzky, kde na stěnách visí obrázky vašich dětí a vidíte, že jsou všechny obdobné jakoby je maloval stejný žák jen v odlišném barevném provedení.  

A co vy?

Potřebujete často inspiraci při vlastní tvorbě nebo vymýšlíte a realizujete své vlastní nápady?

Ti co mají potřebu vlastní tvorby jsou průkopníky

nových módních stylů a  trendů, nových designů, receptů apod.

 ______________________________________________

Společnost PRO-BIO, s.r.o. získala 1.cenu 

 v soutěži TOP Odpovědná firma

První cenu za své odpovědné podnikání v Olomouckém kraji si odnesli majitelé společnosti PRO-BIO, s.r.o. Ing. Martin Hutař a Ing. Karel Matěj. 

Tato cena je součástí prestižní soutěže TOP Odpovědná firma, kterou pořádá a uděluje platforma Byznys pro společnost. Současně se firma umístila na 3. místě v kategorii TOP odpovědná malá firma 2014.

Společnost PRO-BIO, s.r.o. uspěla především svým přístupem, jakým podporuje život lidí v regionu, kde působí. Porota ocenila, že se firmě úspěšně daří zvyšovat zaměstnanost v místě s velmi vysokou nezaměstnaností.

Společnost zaměstnává kolem 100 lidí. Patří k největším zpracovatelům biopotravin v České republice, provozuje vlastní bio mlýn a dvě ekologické farmy. Svými ekologickými aktivitami a produkcí biopotravin se podílí na ochraně a obnově krajiny v oblasti Králického Sněžníku.

Veškeré její provozy vznikly rekonstrukcí a dostavbou starých nevyužitých budov tzv. brownfields.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­___________________________________________________________________________________________

Víte, kdo je největším producentem bio bavlny? Indie

Indie zůstala vloni největší producentskou zemí. Na druhé místo se vloni dostala Čína, díky 27 % růstu produkce a poklesu produkce v Turecku. Turecko se tedy posunulo na třetí příčku. Produkce bio bavlny klesla pro nedostatek bio semen.
Největšími spotřebiteli biobavlny měřeno dle objemu byly v loňském roce společnosti  H&M, C&A, Puma, Nike, Decathlon, Tchibo, Coop Swiss, Target, Williams-Sonoma, a Inditex (Zara). 

___________________________________________________________________________________________

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Přijímáme objednávky na vánoční bezlepkové pečivo

                                    Více informací a příjem objednávek prosím na prodejně

________________________________________________________________

 Čáry máry v kuchyni

Ve čtvrtek 30.10.2014 v kanceláři Dany Luňákové v 17 hodin se opět sejdeme na vaření Čáry máry v kuchyni, tentokrát opět aktuálně na Podzim v kuchyni – více viz příloha.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­