I tohle je jarní úklid
Jaro ještě neskončilo....s ním tedy stále běží jarní úklid.
Průběžně během celého roku se mi daří vést v únosné rovnováze úklid od nepotřebného v domácnosti, v šatníku, na zahradě, ve sklepě, udržovat auto,..... na dalším místě by byla kancelář v práci, kde se asi nejčastěji a daleko rychleji hromadí někdy i málo potřebné věci. Je zde velmi živý denní pohyb všeho možného (hromady nejrůznějších papírů potřebují své konkrétní místo, aby byly vždy rychle a jasně dohledatelné, pohyb návštěv, denní příprava jídla (protože kancelář = kuchyňka). Doma i v práci likvidace tříděného odpadu včetně odvozu kartónu do sběrny. Tohle vše dávám...
Moji slabinou ovšem je údržba PC a mobilu. Množství složek, dokumentů, nejrůznějších hesel, tisíce fotek, občas nějaká inspirace.... V poště mám na 15000 zpráv roztříděných do konkrétních složek. Když něco potřebuji, vždy to najdu, ale to hledání, koukání do minulosti moc nemusím......raději jsem teď a tady. Nebo..... bych místo toho dělala raději....už to mám, ale nechám si to pro sebe .-)))
V mobilu nemám žádné zvláštní aplikace, základní nastavení, pro komunikaci Viber, WhatsApp, FB. A právě díky této krásné dnešní možnosti a vy-moženosti jsem součástí několika málo skupin.
Nepracovní komunikaci zpracovávám často až večer. Koukám kolik mám v mobilu zase nových zpráv!!! a fotek!!!...přiznám se, že občas musím vyměnit čas pro sebe mazáním fotek, popřípadě ukládáním do PC. Bude si je jednou někdo prohlížet??? Budu já nebo někdo jiný jednou číst to množství dat a informací?
Nejlepším úklidem v mobilu je smazání veškeré komunikace. Je to frkot, cca 5000 zpráv se smaže asi za dvě minuty ,-))).
Jak jste na tom vy???
Mažete nepotřebné hned?
Ukládáme informace a fota na I cloud???
Nebo čekáte na plnou paměť
a pak koupíte novou větší kartu, větší úložiště???
Čekankový sirup
Kdo by neznal nádherný květ čekanky v letních loukách a na krajích lánu obilí a cest. Je to květ čekanky.
Je sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Vyniká mimořádně vysokým obsahem prospěšné vlákniny a velmi nízkým glykemickým indexem
Sirup je vhodný ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů. Můžeme jej použít při pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek.
- Vysoký obsah prospěšné vlákniny 71 %
- Glykemický index menší než 5
- Obsah cukru méně než 5 %
- Bez lepku, laktózy a konzervantů
- Jen 161 kcal na 100 g
- Úplná náhrada vysoce energetických cukrů
Pokud nemáte ve svém jídelníčku dostatek vlákniny a začnete čekankový sirup používat, můžete mít zpočátku projevy plynatosti.
Letní saláty s balzamikovým octem a datlovým balzamikem
Po jarních divokých bylinách začíná přibývat i čerstvá zelenina, která se postupně stává součástí nejrůznějších letních salátů.
Saláty vyrábíme čistě zeleninové obohacené o oříšky a semena, můžeme je doplnit vařenou přílohou (jáhly, pohanka, těstovina, kuskus, quinoa), sýrem či masem. Z takto obohaceného salátu vytvoříme plnohodnotné jídlo.
Chuť salátu se může měnit podle chutě oleje, kterým salát ochutíme (olivový, avokádový, sezamový, z pražené dýně...), nebo pomocí různých dresinků a dalších dochucovadel.
Zajímavou a nezaměnitelnou chuť nejen salátu, ale i pomazánek, omáček nebo polévek pak můžeme vytvořit použitím balzamikového octu nebo datlové balzamika.