Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

 

Sirup z květů z černého bezu

Příjemná vůně a specifická chuť!

Bezovým sirupem doladíte zimní čaj, vytvoříte osvěžující letní nápoj nebo si zpestříte nápoj z vlastní základní kombuchy.

bez-cerny.gifNatrháte suché květy, zbavíte je broučků, kteří jej mají rádi,  namočíte do převařené vychládlé vody a necháte proležet spolu s nakrájenými plátky citrónu 24 hodin. Pokud možno používejte citróny bio nebo od nás z Kréty, které nejsou chemicky ošetřené. I tak citróny před použitím řádně omyjte.

 

Druhý den přeceďte nálev do hrnce a přidejte cukr. Sirup míchejte do rozpuštění cukr

Vyzkoušet můžete ale i sirup s medem, kdy na druhý den místo cukru přidáme do nálevu rozpuštěný med.

Poté přelijte do čistých lahví a uchovejte v chladu a temnu nejlépe ve sklepníc prostorech.

 


 

Máte rádi avokádo?

Pokud jste  ochutnali to z Kréty z minulého závozu, dáte mi za pravdu, že bylo vynikající. Dozrálo během 2-3 dní, krásně krémové a bělunké jako máslo.


Pro naši chuť i  zdraví je skutečným pokladem.

Avokádo je neskutečně bohaté na živiny. Pojďme si je představit.

avokado-1.gifJe zdrojem omega 3 nenasycených mastných kyselin, patří tedy k esenciálním  tukům, které potřebujeme doplňovat stravou. Pomáhají udržovat naše srdce zdravé

Je bohaté na vlákninu, protože obsahuje téměř 8 g vlákniny, což je 1/3 DDD.

Z minerálů obsahuje větší  množství draslíku a dalších minerálů jako je hořčík, mangan, měď, železo, zinek a fosfor. Minerální poklad nejen pro naše kosti a srdce, ale prospěšné pro celý organismus.

A které vitamíny v něm najdeme? Obsahuje vitamín A, B6, C, E, a K.

Do 29.5.2024 si můžete objednat avokáda ale i další čerstvé ovoce a zeleninu, je to poslední závoz před prázdninami, zboží si pak vyzvednete na našem výdejním místě 12.6.2024. V nabídce jsou aktuálně už i melouny!  K objednávce nad 1000 Kč je avokádo jako dárek zdarma ,-))).

 

Více na www.miujemekretu.cz


 

Propolisky

propolisky.gif

 

Ruční výroba těchto originálních bonbónů umožňuje zachování protizánětlivých a antibakteriálních účinků propolisu. Jedinečnou chuť bonbónů dokresluje citronová šťáva a přírodní hnědý cukr. Po Medovém likéru s propolisem a Sirupu s propolisem je to náš třetí produkt s tímto přírodním antibiotikem. Posilněte svou imunitu přírodní cestou.

 

Ideální je po documlání půl hodiny nejíst a nepít, aby se prodloužila doba působení propolisu. Vědce stále znovu překvapuje, jak účinné jsou protilátky včel a stromů obsažené v propolisu.

 

Oproti chemicky vyráběným antibiotikům dokáže propolis zpomalit nebo zcela znemožnit vývoj nejen bakterií, ale i hub a virů. Tímto přírodním antibiotikem včely chrání sebe i svoje potomstvo a je tady také pro nás, milovníky přírodní medicíny.