Věřit v to, že mi život přináší jen dobré věci,
je pro nás příjemné a přínosné
Žít a být šťastný a spokojený s tím co mi život přináší vyžaduje především důvěru v život. Důvěru v to, že vše co přijde potřebuji poznat a zažít, že příchozí situace jsou pro mě tím nejlepším co mě může nejen potkat, ale co potřebuji zažít, abych porozuměl.
Ne všechny situace v našem životě jsou příjemné a radostné, ne všichni lidé, které potkáváme, jsou k nám laskaví a usměvaví. Občas přijdou chvíle, ze kterých bychom nejraději utekli a více je nechtěli zažít. Nemoc, nepříjemný vztah, ztráta zaměstnání, ztráta oblíbeného předmětu nebo milované osoby, nedostatek financí, bezmocnost…
Pokud ovšem věříme tomu, že nás v životě potkává jen to co potkat potřebujeme, dokážeme příchozí situace přijmout lehčeji a snadněji a rychleji najdeme nejlepší řešení. A následně máme radost sami ze sebe, jak jsme vše zvládli.
Možná si vzpomenete na některého z vašich učitelů, kteří byli přísní a vyžadovali od nás dostatek znalosti. Vyučovací hodiny s ním nebyly příjemné. Po letech si teprve uvědomujeme, že si z jeho vyučovacích hodin hodně pamatujeme a že nás ve skutečnosti hodně naučil.
Čáry máry v kuchyni
Dubnové setkání s vaření 26.5.2016 proběhne opět v kanceláři Dany Luňákové v Domově důchodců.
_____________________________
Novinka – řemeslný bochník
- Je vyroben z kvalitních obilných zrn a semínek
( slunečnicové, lněné,dýňové), je bez přidaných éček.
- Vyniká vysokým obsahem vlákniny, vitamínů skupiny B, magnézia a železa a obsahem nenasycených mastných kyselin.
- Je zdrojem proteinů, omega 3 mastných kyselin.
- Má nízký glykemický index.
- Bochník má 250 g, je zavakuován, prodává se chlazený
________________________________________________________________
Využijte letní slevy firmy Country life
Letáky najdete na prodejně.
________________________________________________________________
Rawfest 2016: V hlavní roli živé jídlo
Hvězdami 3. ročníku festivalu RawFest jsou nejlepší britský raw šéfkuchař Russell James a topmodelka Helena Houdová.
Už za necelý měsíc propukne v Praze zaručeně „nejživější“ festival v Evropě. Třetí ročník RawFestu, festivalu rawfood, zdravého životního stylu, sportu a inspirace, otevře své brány 4. – 5. června na ostrově Štvanice. Nejnovější trendy v přípravě raw pokrmů odhalí exkluzivní hosté v čele s Russellem Jamesem, podle The Times nejlepším britským raw šéfkuchařem současnosti. Návštěvníci se také mohou těšit na magické setkání s topmodelkou a milovnicí živého jídla Helenou Houdovou. Kromě degustací a kulinářských workshopů RawFest zve na sportovní vyžití, bohatý doprovodný program i zábavu pro nejmenší.
Hvězdný šéfkuchař Russell James poprvé v České republice
Pořadatelům RawFestu se podařilo do Čech přilákat zářivou hvězdu raw gastronomického nebe – Russella Jamese (www.therawchef.com), kterého deník The Times označil za nejlepšího britského raw šéfkuchaře současnosti.
RawFest miluje topmodelka Helena Houdová
Vzácným hostem RawFestu 2016 bude zakladatelka Nadačního fondu Slunečnice a maminka tří dětí Helena Houdová, která proslula zejména svými úspěchy ve světovém modelingu, kde zároveň razila jako jedna z prvních směr veganství. Jaká byla cesta z titulních stran luxusních magazínů k vášni pro rawfood a osobitému životnímu stylu – o svůj příběh se Helena podělí vskutku netradičním způsobem, pro návštěvníky festivalu připraví šamanský rituál.
Rawfood – čerstvé jídlo bez lepku, laktózy, přidaných cukrů, konzervačních látek a jiných aditiv – si v posledních letech získává stále více příznivců. Živé pokrmy ze zeleniny, ovoce, ořechů a semen se připravují za nízkých teplot do 42 °C, a díky tomu obsahují vysoké množství minerálů, vitamínů a jiných zdraví prospěšných látek.
Pozvání na Hudební odpoledne v parku
________________________________________________________________